top of page
Εικόνα συγγραφέαkilikeio chat

Μίνι Κέικ Βανίλιας με γλάσο απο Rasberries

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαΐ

* Για φόρμα : Bundtlette 4.5 cups


Είμαι σίγουρη οτι τα έχεις λαχταρίσει αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή ποσότητα για αυτά. Η συγκεκριμένη συνταγή κέικ έχει στάδια αποθέωσης τα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις μέχρι εκεί που αντέχεις.

Όπως πάντα, αν ψάχνεις συνταγές για κέικ εδώ είναι το σπίτι τους!

μίνι κέικ με σχέδια, Συνταγές για κέικ


ΥΛΙΚΑ:


Για τα Μίνι Κέικ:


  • 220 γρ. αλεύρι

  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

  • 1 τσιμπιά αλάτι

  • 230 γρ. ανάλατο βούτυρο

  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • 4 μεγάλα αυγά

  • 120 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

  • 1 και 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Nielsen Massey

  • 1/2 κ.γ. απόσταγμα αμυγδάλου Nielsen Massey


Για το Raspberry Glaze :


  • 85 γρ. κατεψυγμένα Raspberry

  • 2 κ.γ. ζάχαρη

  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 15 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος.


Μίνι κέικ με σχέδιο και σάλτσα ροζ, Συνταγές για κέικ


Η ΣΥΝΤΑΓΗ:


Κέικ:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (350°F) στον αέρα.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί .

  3. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα, περίπου 2 λεπτά. Ξύστε τα πλαϊνά και επάνω στον πάτο του μπολ όπως χρειάζεται.

  4. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε). Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην το ανακατεύετε υπερβολικά. Το μίγμα θα είναι πολύ κρεμώδες και παχύρρευστο με πολλές κηλίδες βανίλιας αν χρησιμοποιήσετε πάστα βανίλιας απο εδώ.

  5. Προετοιμάστε την φορμα επιλογήςσας με mini bundt cakes απο τη συλλογή μας, δηλαδή ψεκάστε με σπρέυ ή αλείψτε με βούτυρο και αλευρώστε ελαφρώς.

  6. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα, γεμίζοντας κάθε κοιλότητα κέικ Bundt κατά τα 2/3. Αν χρειαστεί να φτιάξετε μια 2η παρτίδα, καλύψτε χαλαρά τη ζύμη που περίσσεψε και διατηρήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ετοιμαστεί ξανά το σκεύος σας.

  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 αέρα, για 20-25 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε! Γυρίστε ανάποδα το σκεύος και αφήστε το σε μια σχάρα για άλλα 10 λεπτά. Χτυπήστε απαλά τη φόρμα για να το ενθαρρύνετε να βγει. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη σχάρα σας.

  8. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα πριν το γλάσο και το σερβίρετε.


Γλάσο:


Για να ολοκληρώσουμε αυτά τα όμορφα μίνι κέικ, ανακατεύουμε τα σμέουρα και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί σε επεξεργαστή και αφήνουμε το μίγμα να καθίσει για 5 λεπτά εώς ότου τα σμέουρα να βγάλουν τους χυμούς τους. Στραγγίστε τα σμέουρα μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο σε ένα μεσαίο μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τα πιέσετε μέσα, βγάζοντας όλους τους χυμούς και αφαιρώντας τους σπόρους. Θα έχετε περίπου 3 κουταλιές της σούπας χυμό.

Χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη και την παχύρρευστη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέστε λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη για να πήξει ή περισσότερη κρέμα για να αραιώσει, αν θέλετε.

Περιχύστε τα παγωμένα κέικ που έχουν κρυώσει.



Φυσικά η επιτομή έρχεται με τα βώσιμα άνθη απο Olympus Fields που θα βρείς στον παρακάτω σύνδεσμο. Λουλούδια του αγρού που δίουν εικόνα στη γεύση σου.




Καλή επιτυχία!

 

Μικρό κέικ σε πιάτο που σερβίρεται, Συνταγές για κέικ


Θα χρειαστείς μια φόρμα 4.5 cups και ακόμη καλύτερα την

Brilliance Bundtlette ® Pan που αν δεν την βρεις πάτα το κουμπί "back in stock request" ώστε να ενημερωθείς για την διαθεσιμότητα.


 

*Ευχαριστούμε @victoria.giannara_photography για την φωτογράφιση


TIP1

**Άλειψε την φόρμα σου με βούτυρο, ή σπρέι λαδιού και μετά ράντισε την με τριμμένη φρυγανιά του εμπορίου. Θα δεις πόσο εύκολα ξεφορμάρεται και το πιο δύσκολο σχέδιο, ενώ θα εντυπωσιαστείς με την καθαρότητα του κέικ.

....αγαπάμε να σε φροντίζουμε !





250 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


Loyalty Points

bottom of page